Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z filetów rybnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki z filetów rybnych są smaczne i warto je zrobić.

Kotleciki z filetów rybnych

Składniki:

Kotleciki z filetów rybnych

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z filetów rybnych
Bułkę pokroić na kawałki, zamoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić kawałki. Lekko rozmrożone filety z ryb, odciśniętą bułką i cebulą przemielić w maszynce do mięsa. Do masy dodać jajko, koper, sol i pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne, spłaszczone kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron, na rozgrzanym oleju. Na usmażone gorące kotleciki na każdy położyć małą kosteczkę surowego masła.