Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kolorowe kotleciki z kaszy jęczmiennej z pieczarkami i papryką efektownie wyglądają i są bardzo smaczne.

Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki
Kaszę jęczmienną ugotować, ostudzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki, podsmażyć, ostudzić. Połączyć z chłodną kaszą, dodać 2-3 łyżki bułki tartej, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczypiorek i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnym sosem.
Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki
Cebulę podsmażyć z pieczarkami i papryką
Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki
Połączyć z ugotowaną kaszą dodać pozostałe składniki
Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki
Uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej
Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju