alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotleciki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kotleciki z fileta z kurczaka. Leżakują w zalewie całą noc. Dzięki temu są soczyste w środku. Polecam :)

Kotleciki z kurczaka

Składniki:

Kotleciki z kurczaka

 

  • podwójny filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 lyżki ketchupu pikantnego
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kurczaka
Mięso myjemy, usuwamy zbędne części. Następnie osuszamy i kroimy na niewielkie kotleciki. Lekko je rozbijamy tłuczkiem lub nakłuwamy. W naczyniu łączymy jaja, obie mąki, majonez, musztardę, ketchup i wszystkie podane przyprawy. Dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Do tak przygotowanej masy wkładamy kawałki kurczaka i dokładnie obtaczamy. Pozostawione w marynacie wkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia obtaczamy je w bułce tartej i smażymy w głębokim tłuszczu. Osączamy z jego nadmiaru na ręczniku papierowym. Smacznego :)