Sposób przygotowania:
Kotleciki z zielonym farszem
KROK 1 Paprykę umyj i osusz. Wytnij ogonek i wyjmij nasionka, miąższ pokrój na nieduże kawałki. Oczyść dymkę, potnij w skośne talarki. Opłucz natkę, osusz, listki oderwij od gałązek, posiekaj. KROK 2 Przygotuj sos winegret: sok z cytryny utrzyj z odrobiną soli, pieprzu i cukru. Kiedy sól i cukier rozpuszczą sie powoli, stale mieszając dodaj olej słonecznikowy. KROK 3 Paprykę wymieszaj z dymką i z natką, zalej przygotowanym sosem, ponownie wymieszaj i dopraw do smaku. Gotową sałatkę odstaw na kilka minut żeby smaki się "przegryzły" KROK 4 Przebierz szpinak, wymyj, starannie osącz. Ser pokrój w bardzo cieńkie plasterki. Opłucz kotlety z kurczaka, osusz papierowym ręcznikiem. Podwójne filety porozcinaj, lekko rozbij. Na każdym z filetów ułuż szpinak i plasterki sera, złóż na pół, brzego zepnij wykałaczkami. KROK 5 Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę, włóż czosnek i filety kilkakrotnie przewracaj. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. KROK 6 Sałatkę paprykową podawaj jako dodatek do kotlecików ze szpinakiem. Kotleciki ułóż na półmisku i udekoruj plasterkami cytryny. Smacznego!!!!
Justyna33
jarek-energy
czekoladowe knedle