Sposób przygotowania:
Kotlet de volaille
Piersi z kurczaka rozbić na kotlety.
Każdego kotleta z obu stron przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem, a następnie rozsmarować na nim po jednym serku topionym.
Na tak przygotowane kotlety nakładać około 1 łyżeczkę masła, 1 plaster szynki i po kawałku sera żółtego, a na koniec zwinąć w roladkę.
Następnie roladki obtoczyć w jajku, potem w mące, znowu w jajku i w bułce tartej i obsmażyć na maśle do zrumienienia tylko kilka minut.
Później roladki przełożyć do rondelka z rozgrzanym masłem i dosmażać na małym ogniu około 15 minut.
Każdego kotleta z obu stron przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem, a następnie rozsmarować na nim po jednym serku topionym.
Na tak przygotowane kotlety nakładać około 1 łyżeczkę masła, 1 plaster szynki i po kawałku sera żółtego, a na koniec zwinąć w roladkę.
Następnie roladki obtoczyć w jajku, potem w mące, znowu w jajku i w bułce tartej i obsmażyć na maśle do zrumienienia tylko kilka minut.
Później roladki przełożyć do rondelka z rozgrzanym masłem i dosmażać na małym ogniu około 15 minut.