Sposób przygotowania:
Kotlet inaczej
Schab kroimy na tyle kotletów, ilu ludzi zamierzasz wykarmić :). W talerzu mieszamy przyprawę do mięs, vegetę, bazylię, czosnek granulowany i nabierając po trochę na palce wklepujemy tą mieszankę w mięsko. Następnie każdy kotlet rozbijamy. Kiedy już mięsko będzie rozbite, na każdym kawałku kładziemy plaster lub dwa sera żółtego i składamy schab na pół. Trzeba to zrobić dokładnie, żeby ser miał jak najmniej miejsc do wypłynięcia. Następnie tak złożone kotlety obtaczamy w jajku i bułce (bez mąki!!!) i kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem. Obsmażamy z obydwu stron, trochę dłużej niż trwa to w przypadku zwykłych schabowych. Takie kotleciki można podawać np. z frytkami i sałatką, którą można znaleźć w innych moich przepisach.Smacznego!