Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kotlet pod pieczarkowo serową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna propozycja podania kotleta pod pieczarkową pierzynką

Kotlet pod pieczarkowo serową pierzynką

Składniki:

Kotlet pod pieczarkowo serową pierzynką

 

  • 4 kotlety schabowe b/k
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 15 dkg żółtego sera
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżka maki pszennej
  • 1 szklanka bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kotlet pod pieczarkowo serową pierzynką
Kotlety rozbić tłuczkiem ,posolić ,popieprzyć i obtoczyć w mace. Maczać w rozmąconym jajku ,tartej bułce i usmażyć na rumiano z obu stron. Pieczarki pokroić ,cebule posiekać i podsmażyć na oliwie. Doprawić do smaku solą,pieprzem i rozłożyć na kotletach. Posypać startym serem i zapiec przez kilka minut pod grillem ,jak ser się rozpuści są gotowe do podania.Porcje na talerzu posypać posiekana natką . Moja propozycja podania pokazana jest na zdjęciu.