Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlet schabowy z pieczarkami w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso obtaczane w płatkach kukurydzianych ma smaczną chrupiącą panierkę.

Kotlet schabowy z pieczarkami w płatkach

Składniki:

Kotlet schabowy z pieczarkami w płatkach

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z pieczarkami w płatkach
Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Następnie dodać posiekane pieczarki, wymieszać i smażyć 10 minut. (do odparowania wody) Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso umyć, osuszyć, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Na środek płaty z mięsa położyć łyżkę farszu, złożyć na połowę, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.