Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z pieczarkami w płatkach
Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Następnie dodać posiekane pieczarki, wymieszać i smażyć 10 minut. (do odparowania wody) Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso umyć, osuszyć, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Na środek płaty z mięsa położyć łyżkę farszu, złożyć na połowę, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Mięso umyć, osuszyć, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Na środek płaty z mięsa położyć łyżkę farszu, złożyć na połowę, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.