wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kotlet wiejski w cieście piwnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczny i syty kotlet. Zawsze to jakieś urozmaicenie typowego schabowego:D

Kotlet wiejski w cieście piwnym

Składniki:

Kotlet wiejski w cieście piwnym

 

  • 4 plastry schabu
  • 10dag boczku
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry sera
  • 3 cebilki-szalotki
  • 1łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz,
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kotlet wiejski w cieście piwnym
Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przpyprawiamy solą pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15min do lodówki. Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczkiu i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły. CIASTO: mieszamy mąkę , piwo , jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanużamy w cieście z 2 stron, smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego!