misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wymieszać tarta bułkę z ziarnem sezamowym, szczyptą soli, pieprzu i przyprawy do cielęciny. Kotlety delikatnie rozbić ...

Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

Składniki:

Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlety cielęce w chrupiącej panierce
Jajko energicznie roztrzepać. Wymieszać tarta bułkę z ziarnem sezamowym, szczyptą soli, pieprzu i przyprawy do cielęciny. Kotlety delikatnie rozbić lub lekko rozwałkować wałkiem do ciasta, następnie maczać w jajku i dokładnie panierować w bułce wymieszanej z sezamem. Pokryte panierką kotlety przykryć, wstawić do lodówki na 30 minut. Płaskie naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć kotlety, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200-220stC, piec 15-20 minut z każdej strony do miękkości mięsa.