Sposób przygotowania:
Kotlety Cielęce z Dżemem Pomidorowym
W rondelku wymieszać pomidory, cukier i sherry. Rozgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając. Ogień zmniejszyć, aż masa pomidorowa jest bardzo gęsta i konsystencją przypomina dżem.
Tłuczkiem rozbić kotlety. Jajko wymieszać z mlekiem. Kotlety posypać mąką, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce.
W dużym rondlu rozgrzać olej. Kotlety smażyć, aż będą brązowe z obu stron. Każdy kotlet położyć na blasze do pieczenia, pokryć pomidorowym dżemem, posypać serem. Kotlety włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni, aż ser się roztopi i zmieni kolor na złotawy. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Tłuczkiem rozbić kotlety. Jajko wymieszać z mlekiem. Kotlety posypać mąką, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce.
W dużym rondlu rozgrzać olej. Kotlety smażyć, aż będą brązowe z obu stron. Każdy kotlet położyć na blasze do pieczenia, pokryć pomidorowym dżemem, posypać serem. Kotlety włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni, aż ser się roztopi i zmieni kolor na złotawy. Podawać zaraz po przygotowaniu.