Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Kotlety Cielęce z Dżemem Pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie cielęce z dodatkiem pomidorowego dżemu i sera.

Kotlety Cielęce z Dżemem Pomidorowym

Składniki:

Kotlety Cielęce z Dżemem Pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Kotlety Cielęce z Dżemem Pomidorowym
W rondelku wymieszać pomidory, cukier i sherry. Rozgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając. Ogień zmniejszyć, aż masa pomidorowa jest bardzo gęsta i konsystencją przypomina dżem.

Tłuczkiem rozbić kotlety. Jajko wymieszać z mlekiem. Kotlety posypać mąką, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce.

W dużym rondlu rozgrzać olej. Kotlety smażyć, aż będą brązowe z obu stron. Każdy kotlet położyć na blasze do pieczenia, pokryć pomidorowym dżemem, posypać serem. Kotlety włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni, aż ser się roztopi i zmieni kolor na złotawy. Podawać zaraz po przygotowaniu.