IwaG2

IwaG2

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

kotlety de wolaille

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pycha kotlety de wolaille

kotlety de wolaille

Składniki:

kotlety de wolaille

 

Sposób przygotowania:

kotlety de wolaille
piersi umyć pokroić na 4 kotlety osuszyć i lekko zbić. Wzdłóz każdego kotleta zrobić nacięcie do środka włożyć po łyżecce schodzonego masła plaster sera żóltgo i posiekane przegotowane pieczarki zacisnąć brzegi. Posolić panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle po 3 min. z każdej stony. Dosmażyć jeszcze 2 minuty na małym ogniu.Podawać z ziemniakami na wierzchu kotleta można położyć dodatkowo ser żółty i przybrać natką pietruszki