halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kotlety grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne kotlety z grzybów na obiad.

Kotlety grzybowe

Składniki:

Kotlety grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety grzybowe
Bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć.Grzyby myjemy , kroimy na kawałki.Rozgrzewamy 2 łyżki masła i 2 łyżki oleju podsmażamy grzyby.Dusimy do miękkości.Mielimy w maszynce wraz z bułką. Cebulę siekamy drobno i szklimy na łyżce oleju . Dodajemy do zmielonych grzybów oraz jajka i 3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.Podajemy gorące.