Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Kotlety mielone.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotleciki podawać z surówką .

Kotlety mielone.

Składniki:

Kotlety mielone.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone.
Mięso mielimy przez maszynkę do mielenia. Zmielone mięso wkładamy do miski. Bułkę moczymy w mleku .Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę namoczoną i odciśniętą, dodajemy posiekany czosnek, pokrajaną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, wszystko razem dokładnie wymieszać, formować kotleciki, obtaczając w bułce tartej. olej rozgrzewamy na patelni, na gorący tłuszcz kładziemy kotlety, smażymy zobu stron,