kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułkę namoczyć. Umyte mięso wraz z odciśnięta z wody bułką i cebulą zemleć.Dodać jajko, sól, pieprz, mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać.

Kotlety mielone

Składniki:

Kotlety mielone

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone
Bułkę namoczyć.
Umyte mięso wraz z odciśnięta z wody bułką i cebulą zemleć.
Dodać jajko, sól, pieprz, mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać.

Najlepiej wyrabiać ręką.
Formować podłużne lub okrągłe kotleciki, obtaczać je w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.