wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Kotlety mielone 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kotleciki mielone z pieczarkmi.

Kotlety mielone 2.

Składniki:

Kotlety mielone 2.

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone 2.
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie z oliwek aż się zeszkli. Do miseczki wkładamy czerstwą bułkę i zalewamy ją mlekiem. Pieczarki pokrojone w grubą kosteczkę dorzucamy do cebuli i podsmażamy. Mięso wkładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulę z pieczarkami, wbijamy jedno jajko, sól i pieprz. Bułkę odsączamy z mleka i dodajemy do całości. Wszystko razem mieszamy i formujemy w średniej wielkości kotleciki. Smażymy na oliwie z oliwek. Można podawać je same lub w połączeniu z sosem np grzybowym. Smacznego!