Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kotlety mielone duszone

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Tak poduszone kotleciki są dużo delikatniejsze,a do polania mamy pyszny sosik.

Kotlety mielone duszone

Składniki:

Kotlety mielone duszone

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone duszone
Cebule kroimy w drobna kostke, 2/3 szklimy na oleju a 1/3 odstawiamy na bok. Po zeszkleniu cebule odcedzamy na sitku z nadmiaru oleju. Do miesa dodajemy namoczone bulki, jajko,1/3 zeszklonej cebuli, pieprz, sol, papryke,przyprawe uniwersalna i czosnek granulowany i wyrabiamy dokladnie. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bulce tartej i obsmazamy na oleju. Do duzego plaskiego garnka lub rondla przekladamy reszte cebuli(zeszklona i surowa), posypujemy 2-3 lyzeczkami przyprawy do mies Knorra, na to ukladamy usmazone kotlety. Podlewamy kilkoma lyzkami wody i dusimy na bardzo malum ogniu pod przykryciem ok godzine.