Sposób przygotowania:
Kotlety mielone w pieczarkach
Przygotowujemy kotlety: 1. Mięso mielone umieszczamy w misce. Wbijamy do niego całe jajko. Bułkę dzielimy na mniejsze kawałki i moczymy w mleku, po czym odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebulę kroimy w bardzo drobniutką kosteczkę. Przyprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i papryką. Wyrabiamy całość na jednolitą masę. Gdy będzie zbyt mało zwarta dosypujemy garść bułki tartej. 2. Formujemy niezbyt duże kotleciki, każdy z nich obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki: 1. Należy je obrać, następnie pokroić w plasterki, dodać odrobinę soli i pieprzu, poddusić.Sos: 1. Przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Na półmisku układamy kotleciki, jeden obok drugiego. Całość posypujemy podduszonymi pieczarkami i polewamy gotowym sosem.