kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1013]

Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kotlety mielone z dodatkiem ryżu i szpinaku. Polecam na obiad z ziemniakami i surówką.

Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem
Szpinak myjemy i odsączamy z wody, kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojone warzywa, jajko, bułkę tartą, ugotowany ryż i przyprawy, mieszamy.

Z masy formujemy zgrabne kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem
Umyty i odsączony z wody szpinak kroimy na drobno.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem
Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem
Z masy mięsnej formujemy małe kotleciki.
Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem
Usmażone kotleciki przekładamy na ręcznik papierowy.