alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotlety mięsno - warzywne porosołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny sposób na wykorzystanie mięsa i włoszczyzny z rosołu. Nic się nie zmarnuje a mamy kolejny smaczny obiadek.

Kotlety mięsno - warzywne porosołowe

Składniki:

Kotlety mięsno - warzywne porosołowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsno - warzywne porosołowe
Mięso gotowane z rosołu studzimy i obieramy. Włoszczyznę studzimy. Wszystko razem mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na 1-2 łyżkach oleju. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy razem z pieczarkami, studzimy i mielimy w maszynce do mielenia. Wszystko razem mieszamy, dodajemy jajko i przyprawiamy. Z masy mięsno - warzywnej mokrymi rękami formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Tagi:

mięso tarta