Sposób przygotowania:
Kotlety p. Krysi
Schab pokroić na 5 kotletów. Rozbić je cienko, nie przerywając mięsa.Posypać vegetą i pieprzem. Kapustę ugotować na miękko, odcisąć dobrze i wystudzić.Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na oleju z dodatkiem łyżeczki masła. Dodać starkowane na jarzynowej tarce pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Połączyć z kapustą i dobrze razem przesmażyć.doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy kotlet nakładać porcję farszu. Zawinąć roladki, panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Kiedy juz będą rumiane wstawić na 10 min. do dobrze nagrzanego piekarnika, aby "doszły".SMACZNEGO!
Weroniczka
Henia
Dziękuję! Pozdrawiam!
góralka
eli_555
Niuniaczka
W blasze układam warstkę kapusty kiszonej, na to schab i kapusta, wszystko zalane śmietanką i muszę przyznać, że schab z kapustą to rewelacyjne połączenie!