Sposób przygotowania:
Kotlety rybne
Filety dokładnie opłukać i obrać z ości, skropić sokiem z cytryny. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, kiedy dobrze nasiąknie dokładnie ją odcisnąć. Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę i przesmażyć na maśle, posolić i popieprzyć, odstawić do ostygnięcia. Ryby, odciśniętą bułkę i ostudzoną cebulę i czosnek dokładnie zmielić maszynką do mięsa. Do zmielonej masy dodać sól, pieprz i przyprawę do ryb i wbić jedno jajko oraz natkę pietruszki. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Z powstałej masy formować niewielkie okrągłe kotlety, obtoczyć każdy w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami zapiekanymi w piekarniku lub z wody. Smacznego.
evita0007