Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Kotlety rybne :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Robię z filetów ryb słodkowodnych .Trochę to marudne by oczyścić drobnicę ze skóry i ości ale czasem uda się i kupię gotowe filety.

Kotlety rybne :

Składniki:

Kotlety rybne :

 

  • ½ kg oczyszczonych filetów rybnych ( bez skóry )
  • 15 dag surowego boczku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 mała bułeczka namoczona w mleku
  • sól
  • pieprz mielony
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne :
Zmielić filety i boczek. Odcisnąć bułkę . Cebulę drobno usiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Wymieszać wszystkie składniki .Doprawić solą i pieprzem . Formować kotleciki – panierować w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno Np. zalane galaretą rybną .