Sposób przygotowania:
Kotlety rybne z dodatkami.
Mintaja rozmrozić, a nawet polać wrzątkiem i osączyć na sitku. Przepuścić przez maszynkę do mięsa,dodając tam obraną, opłukaną i pokrojoną w piórka cebulę i ugotowane wcześniej jajka na twardo. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć w dłoni i dodać do masy rybno-jajecznej. Doprawić kaparami, solą obranym, zmiażdżonym czosnkiem, ziołami i pieprzem. Wymieszać rękoma masy i formować z niej średnie lub male kotleciki. Rozgrzać tłuszcz na patelni i na skwierczący kłaść kolejno po kilka sztuk. Smażyć kilka minut 3-4 z obu stron na średnim ogniu. Wyjąć i osączyć z tłuszczu na łopatce kuchennej i przełożyć na talerze płaskie. Smażyć następne i podawać z ziemniakami z wody oraz surówką lub sałatą w śmietanie.
Jesteśmy tym co jemy