eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety schabowe Eli

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 23

Ja podałam schabowe z ziemniakami i surówką z pora.

Kotlety schabowe Eli

Składniki:

Kotlety schabowe Eli

 

  • 4 kotlety schabowe

 

  • Marynata:
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 kawałek trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 1 mała papryczka chili
  • 1/2 płaskiej łyżeczki cukru brzozowego Ksylitol
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól,pieprz

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe Eli
Trawę cytrynową i papryczkę chili drobno posiekać,dodać resztę składników marynaty i rozetrzeć.Kotlety potłuc tłuczkiem do mięsa,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na godzinę.Wyjąć kotlety z lodówki,oczyścić z marynaty,maczać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z orzechami.Usmażyć na rozgrzanym oleju.Smacznego!