Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe w cieście
Kotlety rozbić tłuczkiem. Posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem i włożyć na co najmniej 1/2 godziny do roztrzepanego jajka z dodatkiem mleka i sosu sojowego.
Ciasto naleśnikowe
Połączyć wszystkie składniki ciasta i odstawić, aby odpoczęło.
Na tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulkę, dodać drobno pokrojone pieczarki i jak woda spod pieczarek wyparuje, dodać drobno pokrojoną paprykę. Posolić i popieprzyć.
Kotlety usmażyć w głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron.
Na każdy kotlet nałożyć po porcji pieczarek, przykryć plastrem sera żółtego. Włożyć na chwilę do mikrofali, żeby się ser roztopił. Można to zrobić również w piekarniku.
Podawać z ziemniakami, frytkami i warzywami, lub sezonową surówką
Tutaj podałam z podsmażonymi ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze
Ciasto naleśnikowe
Połączyć wszystkie składniki ciasta i odstawić, aby odpoczęło.
Na tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulkę, dodać drobno pokrojone pieczarki i jak woda spod pieczarek wyparuje, dodać drobno pokrojoną paprykę. Posolić i popieprzyć.
Kotlety usmażyć w głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron.
Na każdy kotlet nałożyć po porcji pieczarek, przykryć plastrem sera żółtego. Włożyć na chwilę do mikrofali, żeby się ser roztopił. Można to zrobić również w piekarniku.
Podawać z ziemniakami, frytkami i warzywami, lub sezonową surówką
Tutaj podałam z podsmażonymi ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze