Sposób przygotowania:
Kotlety sojowe udające rybę w occie
Kotlety sojowe obgotowałam w osolonej wodzie razem z kostką rosołową. Gdy były miękkie zostawiłam je na durszlaku aż do wystudzenia.W tym czasie ugotowałam zalewę- wodę z octem chwilę pogotowałam z zielem, liściem, pokrojoną cebulą. Doprawiłam szczyptą soli i cukrem.Odstawiłam do wystygnięcia. Następnie rozbiłam jajka, doprawiłam je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Kotlety maczane najpierw w jajku potem w mące, smażyłam na rumiano. Gotowe kotlety układałam w słoiku dając co kilka nieco postrzępionych alg. i krążki papryczki tak by algi nie były w jednym miejscu. Zalałam zimną zalewą. Odstawiłam w chłodne miejsce do przegryzienia. "Ryba" najlepsza jest dzień-dwa od przygotowania. Potem smak alg zaczyna powoli zanikać.
ajrinwu