pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety szwajcarskie z serem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety schabowe z serem oraz szynką

Kotlety szwajcarskie z serem i szynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety szwajcarskie z serem i szynką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety szwajcarskie z serem i szynką
Z plastrów schabu wycinamy skrawki tkanki tłuszczowej. Plastry przykrywamy folią i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i delikatnie przyprawiamy białym pieprzem z jednej strony. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem ziołowym. Na połowę rozbitego schabu kładziemy po plasterku sera oraz szynki wędzonej. Nakrywamy z drugiej strony. Brzegi zbijamy tłuczkiem. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w mące. Następnie w jajku i bułce tartej. Na patelni rozpuszczamy smalec. Na rozgrzanym smażymy kotlety na złoty kolor z dwóch stron. Podałem z ziemniaczkami. Smacznego.
Kotlety szwajcarskie z serem i szynką
Plastry schabu rozbijamy i przyprawiamy
Kotlety szwajcarskie z serem i szynką
Na każdym plastrze kłądziemy szynkę oraz ser
Kotlety szwajcarskie z serem i szynką
Ubijamy tłuczkiem na końcach i panierujemy w mące i jajku
Kotlety szwajcarskie z serem i szynką
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu