Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kotlety w panierce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąska na gorąco z mielonki konserwowej

Kotlety w panierce serowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety w panierce serowej

 

  • 30 dkg mielonki konserwowej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 25 dkg sera żółtego
  • 1 duża szczypta kminku
  • można dodać sezam
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety w panierce serowej
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z kminkiem i odrobiną sezamu . Mielonkę pokroić w ok. 1 cm plasterki.Potem panierować kolejno w mące ,rozmąconym jajku , przygotowanej panierce serowej lekko przyciskając ,aby ser dobrze się przykleił.Kotleciki smażyć na oliwie na złoty kolor . Podajemy np: z surówkami .
Kotlety w panierce serowej
Zdjęcie przestawia plastry mielonki panierowane w serze
Kotlety w panierce serowej
Zdjęcie przedstawia smażące się kotlety z mielonki konserwowej
Kotlety w panierce serowej
Etap 3