Sposób przygotowania:
Kotlety w sosie pomidorowym
KOTLETY:
Kapuste ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do mięsa, mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy jajka, bułke tartą, drobno posiekaną cebulkę, sól i pieprz( do smaku) i znowu mieszamy. Z tak przygotowanego mięsa formujemy średniej wielkości kotlety i smażymy na rozgrzanej patelni do momentu aż sie lekko przyrumienią.
SOS POMIDOROWY:
Gotujemy wodę , dodajemy drobno posiekaną cebulkę,przecier pomidorowy oraz przyprawy( do smaku). Gotujemy ok.3 minut. Następnie mieszamy śmietanę z mąką, tak aby nie było grudek i dodajemy do sosu. Czekamy aż się zagotuje.
Do tak przygotowanego sosu wrzucamy wcześniej już podsmażone kotlety i dusimy je na małym ogniu przez ok. 20 minut.
Podajemy z ziemniakami, posypane pietruszka i koperkiem!
SMACZNEGO!!!
Kapuste ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do mięsa, mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy jajka, bułke tartą, drobno posiekaną cebulkę, sól i pieprz( do smaku) i znowu mieszamy. Z tak przygotowanego mięsa formujemy średniej wielkości kotlety i smażymy na rozgrzanej patelni do momentu aż sie lekko przyrumienią.
SOS POMIDOROWY:
Gotujemy wodę , dodajemy drobno posiekaną cebulkę,przecier pomidorowy oraz przyprawy( do smaku). Gotujemy ok.3 minut. Następnie mieszamy śmietanę z mąką, tak aby nie było grudek i dodajemy do sosu. Czekamy aż się zagotuje.
Do tak przygotowanego sosu wrzucamy wcześniej już podsmażone kotlety i dusimy je na małym ogniu przez ok. 20 minut.
Podajemy z ziemniakami, posypane pietruszka i koperkiem!
SMACZNEGO!!!