Sposób przygotowania:
Kotlety w sosie tymiankowym
Ponacinać ostrym nożem tłuszcz i błony na brzegach kotletów w odstępach co 2 cm, zwracając uwagę, by nie uszkodzić włókien mięsa. Kotlety naszpikować słupkami czosnku, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej na silnym ogniu dokładnie usmażyć kotlety z obydwu stron. Zmniejszyć ogień i dosmażać je na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony. Wykonanie sosu: Gałązki tymianku umyć, listki oderwać od łodyżek. Czosnek drobno posiekać. Tymianek i czosnek włożyć na patelnię i poddusić na małym ogniu. Tłuszcz ze smażenia rozprowadzić z sokiem cytrynowym, dodać śmietanę i wymieszać. Przyprawić sos do smaku i polać nim kotlety. Smacznego!