Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety wołowe siekane w śmietanie

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wołowinę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę

Kotlety wołowe siekane w śmietanie

Składniki:

Kotlety wołowe siekane w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wołowe siekane w śmietanie
Wołowinę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć - dodać do mięsa. Wbić żółtko, roztopioną i schłodzoną łyżkę masła i białko ubite na sztywną pianę. Dokładnie wyrobić masę. Uformować kotlety, obtoczyć je w mące. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kotlety. Śmietanę wymieszać z płaską łyżeczką mąki i podlać nią kotlety - smażyć do miękkości.