Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety z buraków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotleciki z warzyw są pyszne i zdrowie, polubią je nawet ci, którzy nie lubią buraczków

Kotlety z buraków

Składniki:

Kotlety z buraków

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z buraków
Buraki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. W rondlu zagotować 1 szklankę wody, włożyć buraki, dodać kasze mannę i mąkę ziemniaczaną, gotować około 15 minut. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Do wystudzonych buraków dodać jajko, cebulę, roztarty z solą czosnek, ser twarogowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie.