Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety z gotowanych jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety wcale nie muszą być mięsne, można je również robić z gotowanych jajek

Kotlety z gotowanych jajek

Składniki:

Kotlety z gotowanych jajek

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z gotowanych jajek
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Jajka gotowane bardzo drobno posiekać, dodać surowe jajka, odciśniętą bułkę, śmietanę, cebulę, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Tagi:

jajko tarta jajka