Sposób przygotowania:
Kotlety z grzybów
Świeże grzyby oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Do 1 litra wody wrzącej wrzucić 2 kostki rosołowe, włożyć grzyby i gotować 40 minut. Grzyby odcedzić, bardzo drobno posiekać.Namoczyć bułki w mleku, odcisnąć je, przepuścić przez maszynkę dodać do grzybów. Przesmażyć na maśle drobno pokrajaną cebulę, dodać do masy grzybowej. Dodać dważółtka, pasztet ,2 łyżki tartej bułki, sól, pieprz do smaku. Bardzo dobrze wyrobić. Ubić z 2 białek pianę i dodać do masy, bardzo ostrożnie wyrabiać, aby masa była pulchna. Jeśli jest zbyt rzadka dodać jeszcze tartej bułki. Formować owalne kotleciki, zanurzyć je z obu stron w roztrzepanych widelcem jajkach i panierować w tartej bułce. Smażyć na silnie rozgrzanym maśle z obu stron. Podawać z ziemniakami, kapustą kiszoną, surówkami z warzyw.