cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kotlety z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotleciki jabłkowe

Kotlety z jabłek

Składniki:

Kotlety z jabłek

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jabłek

Marchew
umyć, obrać, opłukać, pokroić w drobne paseczki. Włożyć do rondla razem z
masłem i mlekiem, dodać cukier, sól, pokrojone w plasterki jabłka, dusić około
10-15 minut. Po przestudzeniu dodać jajko, 1-2 łyżki kaszy manny.  Wyrobić masę na kotlety. Z przygotowanej masy
formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty
kolor. Podawać ze śmietaną.