caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kotlety z kalafiora

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Lekkie kotleciki w sam raz na lato

Kotlety z kalafiora

Składniki:

Kotlety z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kalafiora
Z kalafoira usunac liście i ugotować go w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w drobną kostke i zeszklic na odrobinie oleju. Kalafiora dokładnie osączyć, wystudzić i rozgnieść lub zmielić. Dodać jajo, zeszklona cebule i przyprawy i tyle bułki tartej zeby wyszła masa podobna do tej na kotlety mielone. Masę dokładnie wyrobić. Formowac z niej kotlety (mozna obtaczać w tartej bułce) i smażyć na oleju na złoty kolor.