mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kotlety z kapusty i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne kotlety, polecam jako alternatywa na piątkowe postne obiady.

Kotlety z kapusty i pieczarek

Składniki:

Kotlety z kapusty i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapusty i pieczarek
Kapustę oczyścić, pokroić na części, usunąć głąb. Obgotować w osolonym wrzątku z dodatkiem szczypty cukru. Odcedzić i osączyć. Cebulę obrać, umyć, posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć, posiekać i przesmażyć na 1łyżce masła z cebulą. Kapustę i pieczarki zemleć w maszynce, wymieszać z 2 jajkami, natką pietruszki, kaszą manną. Wyrobić kleistą, ścisłą masę. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować płaskie kotlety, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na pozostałym maśle rumieniąc z obu stron.