Sposób przygotowania:
Kotlety z karczku w musztardzie
Umyty i osuszony karczek kroję na kotlety, ( 4 sztuki) rozbijam delikatnie tłuczkiem, i posypuję pieprzem ziołowym.
Do miski wbijam jajko, dodaję musztardę i śmietanę, mieszam, i zanurzam w tej masie kotlety. Zostawiam na co najmniej pół godziny.
Następnie panieruję każdego kotleta w bułce tartej wymieszanej z papryką. Smażę na klarowanym maśle, na wolnym ogniu, do zrumienienia, z obu stron.
Można podać z ziemniakami i warzywami.
Do miski wbijam jajko, dodaję musztardę i śmietanę, mieszam, i zanurzam w tej masie kotlety. Zostawiam na co najmniej pół godziny.
Następnie panieruję każdego kotleta w bułce tartej wymieszanej z papryką. Smażę na klarowanym maśle, na wolnym ogniu, do zrumienienia, z obu stron.
Można podać z ziemniakami i warzywami.
mysza75
zbysiowa
:)