Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlety z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kaszę wsyp do garnka, wlej pól litra wrzątku, dodaj masło oraz sól. Gotuj aż kasza wchłonie całą wodę, odstaw do ostygnięcia. Cebulę

Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

Kotlety z kaszy gryczanej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy gryczanej
Kaszę wsyp do garnka, wlej pól litra wrzątku, dodaj masło oraz sól. Gotuj aż kasza wchłonie całą wodę, odstaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pietruszkę posiekaj. Cebulę zrumień na oleju, dodaj do przestudzonej kaszy. Dołóż pietruszkę, rozdrobniony ser, pieprz i jajko. wyrób gładką masę, uformuj kotlety i obtocz w bułce. Smaż na oleju.