Sposób przygotowania:
Kotlety z serową kołderką
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze porcje, następnie delikatnie rozbić. Kostkę rozetrzeć z oliwą i curry i tą mieszanką natrzeć mięso które zostawić na około 1 godz. Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki i posypać lekko wciskając w mięso. W misce ubić gładkie ciasto z jajka, mąki, proszku do pieczenia i takiej ilości wody, aby powstało ciasto tylko troszkę rzadsze od gęstej śmietany, ciasto doprawić solą, pieprzem i około 1 łyżeczką bazylii lub innych ziół. Przygotowane mięso zanurzyć w cieście serem do góry, ale go nie przewracać, a tylko polać ciastem, aby było całe pokryte. Na patelni rozgrzać dość dużo oleju i kłaść mięso też serem do góry, po zrumienieniu ostrożnie przewrócić i dosmażyć. Podawać na gorąco.