Sposób przygotowania:
Kotlety z wątróbki
Wątróbke oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Do malaksera włożyć wątróbke, cebule i jajo oraz wszystkie przyprawy i zmiksować przez chwilę (tak zeby nie było duzych kawałków, ale tez żeby nie wyszła z tego płynna masa). Dodać tyle bułki tartej żeby ciasto miało konsystencję taką jak na racuchy, dokładnie wymieszać. Na gorący olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówka z kwaszonej kapusty lub buraczkami.
Ten przepis jest moja modyfikacja przepisu uzytkowniczki Halina07. Oryginał przepisu znajduje się tu: https://gotujmy.pl/watrobka-inaczej,przepisy-watrobka-przepis,35816.html
Ten przepis jest moja modyfikacja przepisu uzytkowniczki Halina07. Oryginał przepisu znajduje się tu: https://gotujmy.pl/watrobka-inaczej,przepisy-watrobka-przepis,35816.html