Sposób przygotowania:
Kotlety zapiekane w sosie pomidorowym z serem
Przygotowujemy kotlety: Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie rozbijamy (robiłam mniejsze kotleciki) i doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, zanurzamy w rozkłóconym jajku, a następnie wkładamy do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i odkładamy na bok. Sos: Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek drobniutko siekamy. W garnuszku rozgrzewamy 3 łyżki oleju, następnie szklimy cebulę. Pod koniec dodajemy czosnek. Mieszamy i po chwili wszystko zalewamy wodą. Dodajemy przecier oraz keczup. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Ser żółty kroimy w drobniutką kosteczkę. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę sosu, następnie układamy warstwami kolejno: kotlety, sos, ser. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno.