Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Kotlety ziemniaczane z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosty i smaczny przepis na obiad.

Kotlety ziemniaczane z kapustą

Składniki:

Kotlety ziemniaczane z kapustą

 

 

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 1/2 cebuli,
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • olej do smażenia,
  • 1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane z kapustą
Ugotowane ziemniaki dokładnie tłuczemy. Łaczymy z jajkami, doprawiamy do smaku i dosypujemy tyle bułki tartej by masa była lekko lepka. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kapustę kiszoną gotujemy ,odcedzamy i studzimy. W rondelku rozgrzewamy margarynę i przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę . Dodajemy kapustę i posiekaną natkę pietruszki ,chwilę przesmażamy. Dosładzamy do smaku miodem. Wykładamy na talerz po 2 kotlety i porcje kapusty.