Sposób przygotowania:
Krajanka ananasowo - bananowa
Sposób przygotowania: Żółtka ubić z łyżką cukru, cukrem wanilinowym i gorącą wodą na puch. Mąkę przesiać z budyniem czekoladowym i proszkiem do pieczenia. Białko ubić na sztywno dodając porcjami pozostały cukier, zmiksować z masą z żółtek. Dodać przesiane składniki, delikatnie wymieszać. Blachę 30 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec około ok. 15 minut. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Po upieczeniu ciasto od razu wyłożyć z blachy i oderwać papier. Budyń ugotować z cukrem, przełożyć do salaterki i przykryć folią spożywczą, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać zimny budy, zmiksować na gładki krem. Ananasy osączyć banany obrać ze skóry, skropić sokiem cytrynowym. Owoce pokroić w drobną kostkę, wymieszać z kremem. Biszkopt przekroić na trzy równe paski, nasączyć je syropem ananasowym. Ciasto przełożyć kremem. Wierzch ciasta posmarować dżemem ananasowym. Ciasto oblać polewą, posypać płatkami migdałowymi.
msewka
pusieczek2@wp.pl
anullka7
Bogusia