Sposób przygotowania:
Krem marchewkowo-warzywny z serkiem
Mięso dokładnie myjemy, zagotowujemy wodę w dużym garnku (wlałam ok 2,5 litra) i dodajemy mięso i łyżkę soli. Po zagotowaniu usuwamy szumowiny. Gotujemy na niewielkim ogniu przez około 40 minut do godziny. Warzywa obieramy, myjemy i drobno kroimy. Dodajemy do gotującego wywaru (poza czosnkiem) wraz z liściem laurowym, pieprzem i łyżeczką vegety. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości wszystkich składników. Po ugotowaniu wyjmujemy liść laurowy i mięso. Dodajemy czosnek oraz rozpuszczony w niewielkiej ilości wywaru z zupy serek topiony, zagotowujemy. Zupę w garnku miksujemy aż powstanie gładki krem. Przyprawiamy pieprzem, papryką słodką - dałam kopiatą łyżeczkę, i papryką ostrą, aby było lekko ostre. Dodajemy pozostałe przyprawy do smaku. Można podawać ze świeżymi ziołami lub z kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany.