Sposób przygotowania:
Krem paprykowo-pomidorowy z fetą
Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek a następnie osuszamy. Pół papryki odkładamy do dekoracji. Pozostałe opiekamy w piekarniku, dopóki nie zmiękną. Następnie studzimy je i obieramy ze skórki. Pomidory sparzamy i również obieramy ze skórki. Rozpuszczamy kostkę bulionową w 2 szklankach wrzątku. Cebulę kroimy w plastry i miksujemy razem z papryką i pomidorami. Przestudzony bulion dolewamy do paprykowo-pomidorowej masy, dodajemy sok wyciśnięty z cytryny , sól, pieprz i zioła. Zupę przelewamy do miseczek. Czosnek przeciskamy przez prasę i mieszamy z 2 łyżkami oliwy. Zupę w każdej z misek polewamy oliwą , dodajemy paski papryki oraz pokruszoną fetę. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę podaniem.