Sposób przygotowania:
Krem pomidorowy z surimi
Paluszki krabowe wypakować i rozmrozić. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć z nich skórki. Nadstawić oczyszczone i opłukane jarzyny w dużym garnku z wodą, dodając bulionetki drobiowe, przyprawy zapachowe jak ziele angielskie i listki laurowe. Gotować pod przykryciem z 45 min., a następnie przecedzić przez sito do drugiego mniejszego garnka. Przetrzeć pałką do garnka z bulionem obrane pomidory na pulpę i zebrać resztę łyżką spod sitka do garnka. Można też przetrzeć ugotowane jarzyny z wywaru. Zamieszać. Gotować jeszcze zupę ok. 30 min. na zmniejszonym gazie. Zagęścić i doprawić pieprzem, łyżeczką soli oraz maggi lub Worcesterem. Nalewać krem do filiżanek do kremowych zup. Podawać z kleksem gęstej śmietany, surimi i świeżą natką.