Sposób przygotowania:
Kremowy gulasz z indyka
Pokrój indyka na małe kawałeczki, a pieczarki w plasterki. Rozgrzej olej na dużej patelni, na średnim ogniu, wrzuć indyka oraz cebulę i smaż, często mieszając, około 8-10 minut, aż mięso sie zarumieni.Nastepnie dodaj czosnek i pieczarki i wymieszaj.Indyka i warzywa oprósz mąką, po czym trzymaj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty. Dodaj musztardę i dobrze wymieszaj. Teraz dolej bulion, doprowadz do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut, często mieszając by potrawa nie przywarła i nie przypaliła sie.Zdejmij patelnię z ognia i odstaw z ognia na 1-2 minuty. Dopraw szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu a nastepnie wymieszaj stopniowo z jogurtem. Powoli podgrzej, lecz nie gotuj, zeby sos sie nie zwarzył. Podawaj od razu.