Sposób przygotowania:
Krokiety
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto
dokładnie ze sobą miksujemy. Wody
dolewamy tyle żeby ciasto było dość
rzadkie. Smażymy cieniutkie naleśniczki.
Farsz: Grzyby kroimy w plasterki i
smażymy z drobno pokrojoną cebulą,
z dodatkiem soli i pieprzu. Studzimy i
drobno mielimy. Karkówkę i wątróbki
gotujemy do miękkości. Gotowe mielimy.
Mieszamy wszystkie składniki, doprawiając
solą i pieprzem. Farszem napełniamy
naleśniki, zwijamy je w kopercie. Każdy
obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na
rumiano.
dokładnie ze sobą miksujemy. Wody
dolewamy tyle żeby ciasto było dość
rzadkie. Smażymy cieniutkie naleśniczki.
Farsz: Grzyby kroimy w plasterki i
smażymy z drobno pokrojoną cebulą,
z dodatkiem soli i pieprzu. Studzimy i
drobno mielimy. Karkówkę i wątróbki
gotujemy do miękkości. Gotowe mielimy.
Mieszamy wszystkie składniki, doprawiając
solą i pieprzem. Farszem napełniamy
naleśniki, zwijamy je w kopercie. Każdy
obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na
rumiano.